Dagbladet 9/8

I fredags var det premiär för Drakfesten som pågick mellan 8-9 augusti. Torget bjöd på underhållning i form av musik, lek och sport.
I samband med Drakcupen var det Drakfest på torget. Band som Rockabilly Texas, punkbandet Kill! Kill! Pussycat!, T.B.A och Pizzoar uppträdde. Festen fick även celebert besök av Bremens ukuleleorkester från Tyskland.Musikern Susanne Fellbrink var på Drakfesten för att visa upp sitt nya låtskrivarprojekt.

– Projektet heter Female Singer Songwriter-projektet och det ingår 25 tjejer i projektet med det var nio som tjejer som var med till Sundsvall och uppträdde på Drakfesten. Jag har hittat på det här för att jag tyckte att det behövdes. Det är viktigt att lyfta kvinnliga musiker och synliggöra deras musik. Det är en himla mix av artister och vissa har just börjat skriva sin musik och andra har skrivit länge. Drakfesten satte startskott och nu startar en miniturné, säger Susanne.

Veronica Bertilsson jobbade på Drakfesten i helgen.

– Det är första gången vi är på torget men jag tror att det kommer bli aktuellt med fler år, säger hon.

Drakfesten hölls mitt på torget för att visa upp Sundsvalls kärna. Invigningen på fredagskvällen startade med ett tal av kommunalråd Jörgen Berglund (M) och uppträdanden av Klara Li och Shady town. Under lördagen fanns det något för både stora och små, musik, hoppborg, fotboll, basket och vattenboll.

Sommarentreprenörerna Victor Haugaard och Jens Lundgren sålde ekologiska och hälsovänliga parfymer.

– Vi har sålt några stycken, sa Victor när Dagbladet kom förbi och doftade på produkterna.

Alexandra Nygård Scott

010-709 70 00