Dagbladet 2/6

… Susanne Fellbrink, artist och låtskrivare, som är aktuell med projektet Female Singersongwriters. På nationaldagen gör hon en spelning med deltagare i projektet i Hedbergska Parken.
Vad ska ni göra på nationaldagen?– Jag fick en fråga om jag ville sjunga, och då tyckte jag att det var kul att bjuda med några fler. Det blir ingen normal scen, utan mer som ett mysigt vardagsrum där vi kommer sjunga våra egna låtar mellan 12 och 16.

Vad innebär projektet Female Singersongwriters?

– Att jag på alla sätt och vis genom olika aktiviteter och nätverk ska synliggöra och stötta kvinnliga artister i Västernorrland och Västerbotten. Tanken är att vi ska synas och höras lite mer. Jag har testat i princip allt som finns i denna bransch och vill stötta dem som inte hållit på lika länge.

Varför är Västerbotten med också?

– Om man har mer kontakter utanför sin egen hemort kan man byta scener och få lyssna på någon som inte kommer härifrån. Ju fler vi är, ju större nätverk och desto mer möjligheter till speltillfällen.

Hur många kvinnor kommer vara med i projektet?

– Omkring 25-30 stycken, och det handlar framför allt om att försöka få mer spelningar.

Finns det någon åldersgräns?

– Nej, varken neråt eller uppåt – jag tycker det är otroligt sorgligt att det ska vara så att om man nått en viss ålder så är man inte intressant längre. Det finns inga begränsningar! Ganska många i min ålder, jag är 48 år, har anmält sig till det här projektet.

Hur länge kommer projektet pågå?

– I första skedet är det fram till den första oktober, och gärna längre om det går. Sen är tanken att nätverket ska leva vidare, det ska inte dö bara för att projektet är slut.

Saknade du något sådant när du själv började?

– Ja, ett nätverk är väldigt viktigt och det känns som att det finns ett behov. Sedan vill jag också lägga till att jag absolut inte är emot killar, men jag kände att detta var viktigt för att få det lite mer jämställt, lite mer balans.

Vad har du mer på gång i sommar?

– Jag har precis släppt en ny singel, ”Jag är Kapten”, så det ska bli spännande att se vad som händer med den låten. Sedan kommer jag också spela på massa olika ställen.

 

Kristin Westesson

060-66 35 00