Tina Wilhelmsson

”Tina Wilhelmsson är en bra sångerska som skriver bra låtar. Hennes trygga och chosefria tillförsikt i feminismen är smittande. Låtarna hade omisskännlig proggvisestil. Men hennes texter är smartare och effektivare än många. Publiken verkar stortrivas i Tina Wilhelmssons sällskap. En konsert som denna förenar verkligen nytta med nöje. Visartisten Tina Wilhelmsson gjorde ett framträdande man kommer att minnas länge. Det var tänkvärt omskakande, pedagogiskt och roligt.” / Bo Borg, NLT

Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Tina är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör flera hundra spelningar per år i offentliga sammanhang. Hon har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Mosebacke, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.

Diskografi
2014 – ÄngelFängelse, debutalbum
2015 – Jag vill tacka Ikea, singel
2016 – Visor på ackord, EP
2017 – Kapten Berg, singel

2017 tilldelades Tina Wilhelmsson Qvinnouniversitetets utmärkelse Trädet: ”För hennes viktiga arbete med att synliggöra kvinnor som varit osynliggjorda. För att hon lyfter fram berättelser som inte varit berättade. Och för att hon med visan som medel arbetar för ökad jämställdhet.”

Foto: Maria Marre Gustafsson

Utgår ifrån: Sundsvall