Frida Andersson

Frida är en finlandssvenska singer-songwriter bosatt i Stockholm.
Som 19-åring fick hon skivkontrakt med Cosmos Music Group och debutalbumet ”Busy Missing You” släpptes 2009 i Sverige, Finland, Kanada och Polen. 2011 startade hon sitt egna skivbolag, Casual Friday Music, och har sedan dess varit sin egen chef. 2012 gav hon ut albumet ”Sister”. Skivan förde henne bl.a. till festivaler runtom i Kina 2012-2013.
År 2013 började Frida skriva låtar på sitt modersmål, finlandssvenska. Det resulterade i albumet ”Håll mej hårt” som släpptes i Stockholm i januari 2014.  Under hösten 2013 fick Andersson åka med som gästartist på Bo Kaspers Orkesters julturné i Norden och någon månad innan blev hon belönad med Vegapriset som Årets Kvinnliga Artist av svenska radion i Finland. Samarbetet har fortsatt med Bo Sundström och de har släppt två duetter ihop, ”Drömlänges” och ”Paradiset”.
Hennes låtar har spelats flitigt på P4 Riks i perioder och vid några tillfällen har Frida medverkat i Nyhetsmorgon TV4 med sina låtar.

När Frida uppträder är det främst med egna låtar på svenska, men även hennes engelska material kan vävas in, beroende på publiken.

Utgår ifrån: Stockholm