Anna Döbling

Anna Döbling är visartist och vispoet med bakgrund i teatervärlden. Hennes visor med berättande livsbejakande texter blandar fransk chanson med svensk folkvisa och ibland stänk av sydländska rytmer och rysk melankoli.
Hon har hittills givit ut fyra soloalbum samt medverkat på olika samlingsalbum. Hon skriver även texter och musik i olika genrer åt andra artister och för teaterscenen.
Anna har framträtt på festivaler, event och konserter, i radio och TV, på caféer och bibliotek och i kyrkor, vardagsrum, trädgårdar och fiskelägen i Sverige, Finland, Åland, Norge och Danmark.
Anna sjunger både egna och andras visor, och har samarbetat med andra artister i flera olika konstellationer.  Hon framträder både solo och i sällskap med kompmusiker, och skräddarsyr gärna program i samarbete med beställaren. Hon har gjort ett flertal visföreställningar med olika teman, och 2012 hade hon premiär för en egenskriven föreställning om Barbro Hörberg som fick ett mycket fint mottagande och fortfarande spelas på turné.
Anna har tilldelats Olrogstipendiet (2004) samt Konstnärsnämndens arbetsstipendium (2007, 2008).

Utgår ifrån: Stockholm och Gotland